Fokusområden & teman

Under arbetet med att förbereda tävlingen har i dialog med representanter för både individ och samhälle följande tre tävlingsteman valts ut:

  • Ett bättre äldreliv – här letar vi efter nya lösningar som ger äldre ett bättre och mer självständigt liv där gemenskap och delaktighet ingår som en naturlig del i tillvaron. Lösningarna kan vidare även skapa förutsättningar för att äldre ska kunna leva ett aktiv liv och även vid hög ålder fortsatt fungera som en viktig resurs i samhället. Tjänsteleverantörer har här en möjlighet att utveckla nyttiga och lönsamma erbjudanden till en växande målgrupp.
  • Egenvård – detta tema handlar om att utveckla nya smarta vardagslösningar som ger möjligheter för individen att ta ett större ansvar för sin egen hälsa.  Egenvård kan handla om både förebyggande vård och hantering av kroniska eller icke kroniska sjukdomstillstånd. Den här typen av lösning kan ge många fördelar för individen i form av till exempel ökat oberoende och ökad delaktighet. Inom detta område kan till exempel apputvecklare hitta nya smarta tillämpningar som är bra både för individ och samhälle.
  • Framtidens äldreomsorg – vilka nya lösningar finns för att vi ska kunna möta kommande behov? Vi vet att andelen äldre i samhället blir fler och att framtidens äldre kommer att ställa nya krav på den omsorg som levereras, Det kommer att finnas ett behov av helt nya omsorgsformer vilket kommer att skapa stora möjligheter för nya eller befintliga aktörer.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

En innovationstävling för framtidens vård, omsorg och äldreliv.
Skicka in ditt bidrag
%d bloggare gillar detta: