Tävlingsregler & upplägg

tidslinje_140228

Tävlingsbidragen ska på något sätt kunna kopplas till till området leverans av vardagstjänster för vård, äldreomsorg och hälsa. Bidraget ska innehålla något som direkt kommer medborgaren till nytta. Vi letar primärt efter bidrag inom våra tre tävlingsteman, men vi välkomnar även de bidrag som kan härröras till den definition som finns i föregående stycke.

Tävlingen är öppen för alla med den begränsningen att de idéer som skickas in ska vara nya och får inte utgöra basen för en befintlig verksamhet.

Observera att denna tävling är så kallad öppen innovationstävling vilket gör att tävlingsförslagen kan komma att publiceras efter respektive tävlingsmoment är avslutat.

Tävlingen är uppdelad i fem olika moment:

  1. Inlämning av idéskiss – här lämnas en enkel idébeskrivning in via denna webbplats av en eller flera idéägare. Deadline 31 december.
  2. Urvalsprocess & gallring – de bästa idébeskrivningarna får coachning och stöd att vidareutvecklas och får lämna in ett tävlingsbidrag som noggrannare beskriver idéen.
  3. Utveckling av tävlingsförslag – idéägare formerar ett lag om 2-3 personer som arbetar fram ett fullständigt förslag. Lagen kommer att ges tillfälle till att interagera med olika typer av experter och användarrepresentanter.
  4. Urval av finalister – 5 finalister väljs ut av tävlingsjuryn.
  5. Presentation av vinnare och finalister 

Övergripande bedömningskriterier

Tävlingsbidragen ska främja ett annorlunda och unikt angreppssätt. Bedömningen av tävlingsbidragen kommer att grunda sig på framför allt tre nyckelord:

Bättre: produkten/tjänsten ska vara väsentligt bättre för målgruppen än det som erbjuds idag (högre upplevd kvalitet för kund/brukare).

Lägre kostnad: produkten/tjänsten ska kosta mindre för målgruppen och/eller produceras för lägre kostnad än motsvarande som finns på marknaden idag.

Annorlunda: Produkten/tjänsten ska vara unik och något som inte presenterats på marknaden tidigare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

En innovationstävling för framtidens vård, omsorg och äldreliv.
Skicka in ditt bidrag
%d bloggare gillar detta: